duminică, 4 octombrie 2009

PRIMA IMPRESIE

prima impresie contează. la oricîte refurbișări mi-aș supune creierii, am constatat că prima impresie nu numai că contează dar are o mare încărcătură de valabilitate și adevăr. să explic în cîțiva pași scurți și logici acest lucru:
1. sîntem în fiecare moment suma cunoștințelor și experiențelor anterioare; și doar atît. e drept că sîntem și într-o veșnică evoluție și acumulare de bagaj. deci peste două zile sau doi ani vom fi la fel. funny nu? tot suma cunoștințelor și experiențelor anterioare.
2. orice alegere pe care o facem sau o vom face la un moment dat va fi rezultatul filtrării informației noi prin nisipul și cîlții pe care îi cărăm în rucsacul de la pct. 1. un prieten pe care ni-l facem azi este o primă impresie pozitivă legată de faptul că va trece cu succes prin acest filtru. adică eu văd unu simpatic, ok, cît de cît inteligent, cu plusurile și minusurile aferente și îi dau o șansă sau nu. dacă nu i se acordă șansa înseamnă că prima impresie a contat. dacă i se acordă, atunci 3.
3. orice revenire asupra unei decizii anterioare dată de minusuri în evoluția relației cu ceva / cineva poate duce la:
3a. acordarea unei noi șanse, care confirmă că prima impresie a contat.
3b. externarea respectivului lucru / om de la casa sufletului care atrage atenția că prima impresie a contat decisiv în favoarea toleranței și a unei trieri cerebrale.

la sfîrșit rămînem cu un samar plin de nisip, cîlți și prime impresii care au contat și au fost confirmate ori de cîte ori li s-a dat o șansă.

2 comentarii:

cinemavictoria spunea...

cum vine asta? "deci peste două zile sau doi ani vom fi la fel." pai eu acum doi ani nu eram la fel ca acum 2 zile. oricum, ai omis cazul in care nu exista nicio prima impresie notabila, chestie care se intampla cel mai frecvent ...

pierpatrat spunea...

îți mai dau o șansă